Ko je Milica Gardašević? „Cenim Ivanu Španović, hoću u svetski vrh“

Milica Gardašević pobedila na mitingu u Stokholmu (FOTO: Ian MacNicol/Getty Images)

Milica Gardašević je najtalentovanija srpska atletičarka (skok udalj), a ekipa Meridian TV posetila ju je u rodnom Novom Sadu

Rođena je 28. septembra 1998. godine i predstavlja jednu od naših najperspektivnijih i najboljih mladih sportistkinja.

Treća je „daljašica“ Evrope za mlađe seniore (U23), kako se to kaže rečnikom atletike. Definitivno je predvodnica novog talasa i jedna od brojnih sportista kojima Meridianbet pomaže u njihovom razvoju.

Lični rekord joj je 6,64 metra (odnosno 6,52m u dvorani) i pred njom je svetla i trofejna budućnost.

Milica Gardašević trenutno se u rodnom Novom Sadu vredno sprema za nove izazove. Ekipu Meridian TV ugostila je na atletskoj stazi stadiona „Karađorđe“.

Prošla je kroz razne atletiske discipline u karijeri, ali se poslednje tri-četiri godine bavi samo skokom u dalj.

Milica nam je otkrila i tri obavezna rituala pred svako takmičenje, da nije tremaroš i da uživa u atletici na koju ne gleda kao neku obavezu. Prošli smo zajedno sve njene uspehe i dosadašnje medalje, a Meridianbet će biti uz našu „daljašicu“ i na putu ka novim podvizima.

Uvek nasmejana, nije tremaroš, uživa u atletici: Milica Gardašević (FOTO: Privatna arhiva)

Stalno nosim različite čarape na takmičenju, i broj mora da mi odgovara, imam „trip“ sa brojevima. I moram da popijem kafu pre takmičenja. To su ritauli koje ako ne ispunim, prožima me neka nervoza – otkrila nam je Milica i jednu zanimljivost.

Šta kaže o poređenju sa Ivanom Španović, kada planira u svetski vrh, koji su joj ciljevi i planovi u bliskoj budućnosti?

Prija mi što ljudi smatraju da sam dovoljno talentovana da budem jednog dana u svetskom vrhu kao Ivana danas. Ali, ja sam Milica, jedna jedina, niko ne voli da bude nečija kopija.

Razlika u godinama je dovoljno velika, nismo rivali. Ivana je jedna od najboljih na svetu. Poređenje sa njom kao sportistom, da, naravno da mi prija, jako cenim njen rad i uspehe. Cilj mi je da jednog dana budem tu gde je ona sada.

Zašto smatra da je obrazovanje i te kako važno, i daleko dostupnije sportistima danas, zašto ne želi da bude robot i koju knjigu preporučuje – pogledajte Meridian TV priču sa Milicom Garadašević.

NOVA KRALJICA MARATONA Oboren svetski rekord posle 16 godina!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime