Iako je bio prvotimac nekoliko nemačkih timova, reprezentativac SAD, trener u Borusiji iz Dortmunda… David Vagner dobar deo svoje popularnosti duguje Jirgenu Klopu. Nekadašnji cimeri iz fudbalskih dana su danas na različitim klupama u Premijer ligi.

Upoznali su se u Majncu. Jirgen Klop je već bio u klubu a godinu dana kasnije je stigao David Vagner. Po njegovim rečima, to je bila ’’ljubav na prvi pogled’’. Ubrzo su postali cimeri i najbolji prijatelji. Jirgen je u klubu ostao više od decenije dok je David svoj fudbalski put nastavio u Šalkeu nakon četiri sezone.

Pošto mu je otac Amerikanac, sakupio je i osam nastupa za reprezentaciju Amerike. Zanimljivo, u ekipu je stigao na predlog saigrača Tomasa Dulija, iako ga selektor Stiv Sempson nikada nije gledao na terenu.

Iako su im fudbalski putevi bili različiti, prijateljstvo je opstalo. Kada je Jirgen Klop odlučio da se oženi, izabrao je da mu Vagner bude kum. O tom događaju, između ostalog, trener Hadersfilda je pričao za magazin Four-four-two:

’’Nisam naročito dobar u ispijanju alkohola, Jirgen je u tome mnogo bolji od mene. Meni je dovoljno da popijem dva piva. Bio sam kum na Jirgenovom venčanju. Ne sećam se govora koji sam održao jer sam popio previše’’!

Kumovi, nakon saradnje u Borusiji, danas vode timove u Premijer ligi. Jirgen je već starosedelac u Liverpulu dok je Vagner ove sezone debitant u najjačoj engleskoj ligi sa ekipom Hadersfilda. Za sada mu dobro ide, verovatno jer uspešno izbegava alkohol.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime