PRVO ZBOGOM U 2020. Fudbal je siromašniji za gladijatora De Rosija!

De Rosi je ispunio san da zaigra za Boku Juniors (FOTO: Marcelo Endelli/Getty Images)

Nova godina donela je i novo veliko penzionisanje – Danijele de Rosi je odlučio da završi karijeru i oprosti se od igranja fudbala!

Ne može se reći da vest iz Buenos Ajresa stiže kao grom iz vedra neba, ali nije baš ni očekivana.

Kako bilo, veliki borac kao što je De Rosi rešio je da okači kopačke o klin. Fudbal će biti siromašniji za modernog „gladijatora“ i čuvenog „Capitan futura“.

Bio je simbol Rome, zajedno sa Frančeskom Totijem predstavljao simbol vernosti u vremenima kada je fudbal obojen novcem.

I samo šest meseci po napuštanju voljenog kluba, ne svojom voljom, rešio je da kaže „zbogom“. Letos je posle 18 godina nošenja dresa „vučice“ prešao u Boku juniors, ali… Nije očito da to nije bilo to i De Rosi se vraća kući.

Nije hteo da igra za bilo koji drugi klub u Italiji, ni slučajno. Pa ni u Evropi. Bokin poziv zvučao je romantično, ali ljubav nije potrajala.

Nemam nikakav problem sa Bokom, upoznao sam magične ljude ovde. Nikada neću zaboraviti ovo iskustvo, uvek ću pratiti Boku. Samo želim da se vratim porodici, jednostavno, mnogo mi nedostaje ćerka i ja njoj. Doneo sam konačnu i pravu odluku. Sigurno ću ostati u svetu fudbala na neki način. Sada ću malo patiti dok gledam utakmice, ali ovo je život fudbalerarekao je De Rosi na oproštajnoj konferenciji za medije u Buenos Ajresu.

Za slavni argentinski klub odigrao je svega šest utakmica i na terenu ukupno proveo 361 minut. Pamtiće se mnogo više vreme u Romi, čije je boje na specifičan način branio 18 godina. Bilo je to 18 godina ljubavi koja će zauvek biti na snazi.

Za Romu je odigrao 615 utakmica, a za reprezentaciju Italije zabeležio je 117 nastupa. Osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. godine. Sa „vučicom“ ima dva Kupa Italije i jedan Superkup.

„Capitan futuro“, vidimo se u nekoj novoj ulozi, jer će fudbalu na terenu sigurno nedostajati.

Nemojte se čuditi ako me vidite na tribinama među navijačima, na nekim gostovanjima kako pijem pivo, jedem sendvič i nazdravljam sa prijateljima. Srećan sam što sam radio ono što volim, igrao, za klub koji toliko volim – pričao je De Rosi o Romi.

DDR16 Capitan futuro, mora li ta Boka?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE Ivica Iliev za Meridian TV o „totalnom fudbalu“ Partizana, Miloševiću, Stankoviću, Sadiku, Sumi i „pijaci“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime