VELIKI PEH ZA ENGLEZE Bez kapitena na EURO 2020?

Kejn verovatno propušta EURO 2020 (FOTO: Alex Livesey/Getty Images)

Kapiten reprezentacije Engleske i Totenhema, Hari Kejn, mogao bi da propusti predstojeći EURO, rekao je doktor Kris Vilson.

Najpoznatiji i najbolji engleski specijalista, rekao je da nije optimističan po pitanju skorog povratka na teren Harija Kejna.

Prve vesti bile su da se napadač „pevaca“ neće vraćati na teren do aprila, a on kaže da bi mogao da propusti i EURO 2020:

– Očekujem da prođe šest meseci, pre nego se Hari Kejn vrati na teren. Postoje različita mišljenja, jer je u pitanju neobičan postupak lečenja, pa će pojedini hirurzi davati drugačije prognoze, koje idu ka bržem oporavku – istakao je doktor i dodao

– Ako je operacija prošla uspešno, prvih pest nedelja zahtevaću maksimalnu medicinsku negu i on će se kretati jako malo.

Pod pretpostavkom da je sve u redu, Kejn će početi sa istezanjem:

– Nakon trećeg meseca, započeo bih normalnu rehabilitaciju tetiva, kakva se koristi kod povreda mišića. Pošto je reč o fudbaleru svetske klase, moram da dodam da se od njega očekuje previše i da takav fudbal može da pruži tek šest meseci posle operacije. Svestan sam Kejnovog slučaja, svi očekuju njegov povratak u aprilu, ali bih ja bio jako iznenađen kad bi se to dogodilo – jasan je Kris Vilson.

A specijalista je objasnio i zašto ne treba očekivati kapitena na EURO 2020:

– Većina hirurga kaže da su potrebna tri meseca pre nego što počne normalno da trči i trenira. Ponavljam, zaboravite na igranje pre šest meseci, bez obzira na to koliko se ko dobro oseća. Može Hari da bude i medicinsko čudo, ali bio bih ekstremno iznenađen ako bi se vratio na teren pre šest meseci – zaključio je čuveni ortoped.

Podsetimo, Engleska je u grupi sa Hrvatskom i Češkom, a čeka rivala iz baraža. To bi mogla biti reprezentacija Srbije, ukoliko pobedi Norvešku, pa Izrael ili Škotsku.

NIJE TAKO STRAŠNO Otkriveno koliko će Mitrović odsustvovati sa terena

OBAVEZNO POGLEDAJTE Ivica Iliev za Meridian TV o „totalnom fudbalu“ Partizana, Miloševiću, Stankoviću, Sadiku, Sumi i „pijaci“

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime