Umesto u Real, iz Liverpula je otišao u Portsmut – pad iza kog je luda priča!

Od Liverpula do Indije - Džermejn Penant (FOTO: Alex Livesey/Getty Images)

Džermejn Penant važio je za jednog od najtalentovanijih, ali i najekstravagantnijih fudbalera na svetu, a takva je i njegova priča.

Penant je 2017. godine završio karijeru, a u razgovoru za španski „El Periodico de Aragon“ otkrio je mnoge detalje iz karijere i života.

Široj javnosti ostao je poznat po nastupima za Liverpul, iz kojeg je prešao u Portsmut, a iza svega stoji zanimljiva priča. Zar ste sumnjali?

Kako je ispričao sam Penant, malo je nedostajalo da iz grada Bitlsa ode put Madrida i to ni manje ni više – u Real!

– Došli su po mene u mojoj poslednjoj godini ugovora. Menadžer je vodio pregovore sa predsednikom i u pitanju je bilo oko četiri miliona evra vrednog ugovora. Ipak, onda je Realov trener Huande Ramos saznao za sve i odlučio da raskine dogovor. Nakon toga, umesto u Real otišao sam u Portsmut. Velika promena – rekao je Englez.

U tada engleskom premijerligašu proveo je manje od godinu dana, da bi prelaskom u špansku Saragosu počeo njegov fudbalski pad.

– Mislio sam da ću mojim stilom igre tamo da se uklopim. Tretirali su me kao zvezdu, nisam nikada tako nešto doživeo. Međutim, moj španski je bio veoma loš, trudio sam se da ga naučim, ali to je bilo nemoguće – rekao je Penant.

Van terena, kako kaže, najviše se družio s Kameruncem Frankom Songom.

– Znao sam ga još iz Portsmuta, bio je jedan od retkih koji je znao engleski. Pošto nismo igrali mnogo, često smo znali da uhvatimo voz za Madrid ili Barselonu i da se lepo provedemo. S njim sam doživeo jednu od najluđih noći u Španiji, užasno putovanje u Barselonu. Otišli smo jer smo imali tamo neke devojke i trebalo je da se vratimo u 6.30, ali voz je kasnio i mi smo upali u problem. Doktor Viljanueva neprestano mee je zvao da pita gde sam. Nisam odgovorao. Prevodilac mi je rekao da se šetao oko moje kuće i video da nema nikog. Slagao sam ga da sam spavao… Bio je draga osoba i sada se osećam loše zbog toga – ispričao je Penant.

Ipak, to nije bio kraj ludim događajima iz Saragose.

– Rekao sam klubu da moram otići kući zbog porodičnih problema. Pustili su me, ali umesto toga sam sa prijateljima iz Engleske otišao u Marbelju. Bile su to čudesne noći. Zatim sam propustio let, nisam bio na treningu i mediji su saznali da sam bio tamo. Na stranici noćnog kluba izašle su bile moje slike.

Za kraj, otkrio je i šta se dogodilo nakon svega toga…

– Klub je to otkrio i strašno me kaznio. Generalni direktor je rekao da to nije prihvatljivo i kažnjen sam sa 150.000 evra, odnosno mesečnom platom. Noć je bila dobra, ali skupo sam je platio. Moj život u Saragosi bio je apsolutno ludilo – zaključio je Penant.

Igrao je za čak 15 klubova i za mladu reprezentaciju Engleske, dok za A tim „gordog albiona“ nikada nije debitovao.

Koliko je samo ovakvih priča…

„MAFIJA ME OTERALA“ Vest o padu karijere, 28 ili 40 godina u Partizanu?

OBAVEZNO POGLEDAJTE Ivica Iliev za Meridian TV o „totalnom fudbalu“ Partizana, Miloševiću, Stankoviću, Sadiku, Sumi i „pijaci“

LIVERPUL CARUJE I U AFRICI Napadač „crvenih“ najbolji u 2019. godini

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime