Meridian UŽIVO Lane Jovanović: Menadžerski posao najprljaviji u fudbalu

Milan Lane Jovanović gost emisije Meridian UŽIVO (foto : Print Screen)

U novoj epizodi emisije „Meridian uživo“ gost je bio bivši reprezentativac Srbije i proslavljeni fudbaler, Milan Lane Jovanović.

Jovanović je bogatu karijeru započeo u Vojvodini, iz koje je 2003. godine otišao u Šahtjor. Nakon toga, igrao je dve godine u Lokomotivi iz Moskve. Najuspešniji deo karijere vezan je za Belgiju i Standard iz Liježa.

Lane je sa „crvenim đavolima“ proveo četiri sezone, i postigao 52 gola na 116 utakmica. Usledio je veliki transfer u Liverpul, za koji je odigrao 10 utakmica, pre nego što će se vratiti u Belgiju završiti karijeru u Anderlehtu.

Za Srbiju je igrao 44 puta i postigao 11 golova, od kojih je najbitniji onaj na Svetskom prvenstvu 2010 protiv Nemačke (1:0).

U karijeri je Lane Jovanović četiri puta osvajao belgijsko prvenstvu (po dva puta sa Standardom i Anderlehtom), a po jednom je bio najbolji igrač i najbolji strelac prvenstva.

SRBIJA – PARAGVAJ, PRIJATELJSKA UTAKMICA – ČETVRTAK 20.45, KVOTE

TSC, Vojvodina, koliko (ne) prati domaći fudbal, Crvena zvezda i Partizan u Evropi? Marin i Pavkov, odnosno Natho, Lazar Marković i Zoran Tošić? O svemu ovome, i raznim anegdotama iz igračih dana, Lane je pričao sa kolegom Damjanom Stamenkovićem.

Pavkov je protiv Liverpula postao besmrtan kod navijača. Te utakmice kao prave junake, to se pamti. Tošić se vraća u svoju formu, a Partizan je napravio izuzetan potez vraćanjem Lazara Markovića. Radi se o vrhunskom igraču – rekao je, između ostalog, Jovanović u našoj emisiji.

Šta je nedostajalo da ostavi dublji trag u Liverpulu? Koliko je bitan bio Rafa Benitez? Kakvi su Stiven Džerard i Džejmi Karager? Kako je bilo u Standardu, a kako u Anderlehtu?

Pre Liverpula sam odbio dosta klubova, čekao sam pravi klub i najbolji momenat. Liverpul je istorijski, ogroman klub. Sve ambciije sam ispunio prelaskom tamo. Ali, Anderleht je najgospodskiji klub – otkrio nam je Lane Jovanović.

Šta kaže o reprezentativnoj karijeri i čuvenom skoku u kanal između terena i tribina na Svetskom prvenstvu, i golu Nemcima? Zašto košarka, odbojka i vaterpolo zaslužuju muzej u Beogradu? Koju utakmicu bi ponovo odigrao u istom sastavu? Šta fali za uspeh reprezentacije u fudbalu? I šta dalje?

Neobično volim ovu zemlju, jedino sam iskren navijač reprezentacije, jedino se tu mnogo trošim. Trener nikako neću biti, to je jako težak posao. Moja ambicija je bila da budem agent, samo što sam to drugačije zamišljao, ali mi taj milje baš malo prija. To je najprljaviji segment fudbala – menadžerski posao. Koliko ću moći da pomirim karakter i neke zakone u tom poslu, videću – pravo u metu završava Lane Jovanović.

Novo izdanje emisija Meridian uživo možete gledati na našem Jutjub kanalu! Najveća preporuka, jer je Lane Jovanović zanimljiv u priči kao u igračkim danima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime