AMBICIJA ILI IZDAJA Kako je sve puklo u Španiji na relaciji Enrike-Moreno

Pukla ljubav: Luis Enrike i Robert Moreno (prvi sa Enrikeove leve strane) (FOTO: Alex Caparros/Getty Images)

Luis Enrike se vratio na mesto selektora fudbalera Španije, a sve je zatekla vest da mu više neće pomagati Robert Moreno.

Verni saradnik, koji je bio i deo stručnog štaba i Rome i Selte, izdao je novog-starog selektora „crvene furije“.

Tako je, barem, objasnio Luis Enrike po povratku na klupu Španije. Poznato je da je nekadašnji fudbaler zbog porodične tragedije i smrti ćerke napustio mesto selektora.

Za to vreme je njegov (ne)verni pomoćnik vodio reprezentaciju i kada je došao trenutak da se vrati – puklo je na relaciji Enrike-Moreno.

Bilo je jasno da se nešto čudno dešava kada je obelodanjeno da se Enrike vraća posle pet meseci ali da za Morena uz njega nema mesta. Sada je otkrivena i pozadina svega.

Njegov dugogodišnji saradnik poželeo je da vodi Španiju na EURO 2020, iako je dogovor bio drugačiji…

Ovo je poseban dan za mene, vraćam se kući, u reprezentaciju, s namerom da završim projekat. Prinuđen sam da ponudim neka objašnjenja. Jedini odgovoran što Roberto Moreno nije i dalje deo mog stručnog štaba sam ja. Ni predsednik saveza Rubijales, ni sportski direktor reprezentacije Molina, nego ja – naglasio je Enrike.

Kako je objasnio, saradnja i prijateljstvo pukli su sredinom septembra. Tada je bilo jasno da će Moreno odvesti „furiju“ na Evropsko prvenstvo.

Pozvao me je, pričali smo kod mene kući i osetio da želi da vodi selekciju na EP. I da kasnije, ako poželim da se vratim, on opet bude moj pomoćnik, jer je takav bio dogovor sa čelnicima. Razumem da je uzbuđen zbog šanse, životne prilike koja mu se ukazala. Radio je naporno, ambiciozan je i to su kvaliteti koji moraju da se cene, ali za mene je to ujedno i nelojalnost. Tako nešto nikad ne bih uradio, niti pokraj sebe želim ljude koji na sličan način razmišljaju. Preterana ambicija nije vrlina, već mana, i to velika – poručio je Enrike.

Očito da bivši fudbaler i Reala i Barselone nije mogao da pređe preko ambicije i nelojalnosti najbližeg saradnika.

Rekao sam mu da ga ne želim u stručnom štabu nikad više i da od toga ne odstupam. Sastanak se završio tako što sam pozvao ostale saradnike iz stručnog štaba i rekao im svoje mišljenje. Isto tako, ne želim da se moje reči pogrešno shvate, nikad se nisam nudio FS Španije, niti zvao da me vrate na mesto selektora. Oni su me sami zvali sa željom da me vrate, u njihovim rečima osetio sam ljubav, poštovanje i lojalnost.

Za kraj, još malo o Morenu:

Ne kritikujem Morena, spreman je za samostalno vođenje tima. Imam protiv toga što jednog kaže, a onda uradi nešto sasvim drugo. U celoj ovoj priči, nisam dobar policajac, ali nisam ni zlikovac – zaključio je Enrike.

ODE ROBI Rastali se BiH i Prosinečki – uz saopštenje od jedne rečenice?!

OBAVEZNO POGLEDAJTE Borjan posle Zvezda – Bajern 0:6: Nismo za Ligu šampiona, ranije smo više igrali srcem

KALČO ROMANTIKA Navijači Kaljarija nisu imali gde da prenoće, a onda…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime