TUMBAKOVIĆ: Dug je put do prepoznatljive igre, pobeda za atmosferu

Tumbaković se na konferenciji pred Litvaniju dotakao Luke Jovića (FOTO: FSS)

Selektor Ljubiša Tumbaković ostvario je prvu pobedu na klupi reprezentacije Srbije – 3:1 na gostovanju Luksemburgu.

Dug je put do stvaranja prepoznatljive i kvalitetne igre. Sad smo sa drugom grupom igrača pokušali protiv objektivno slabijeg protivnika da pokažemo kvalitet.

Bilo je u momentima dobro i kvalitetno, treba u perspektivi da pokažemo opet. Predstoji nam ozbiljan rad u oktobru i novembru, da unapredimo što je dobro i eliminišemo što je loše – rekao je Tumbaković.

Iskusni stručnjak nije hteo nikoga posebno da ističe. „Orlovi“ su slavili u Luksemburgu golovima dvostrukog strelca Aleksandra Mitrovića i prvencem Nemanje Radonjića.

Sve su to igrači naše reprezentacije, igraju dobro, imaju dobar odnos prema reprezentaciji. Svako naše duže druženje i rad biće kvalitetnije i bolje.

Kada pobediš bolja je atmosfera nego kada izgubiš, makar izgubio i od Portugala.

Ova pobeda je podstrek za lepšu atmosferu u procesu rada i utakmica. Nema prve i druge ekipe, sve su to reprezentativci i najbolje što mi sada imamo, a sastav prilagođavamo protivniku.

PRVENCI TUMBE I RADONJIĆA Mitrogol dvaput u metu, nada još postoji

Tumbaković je pričao i o igri fudbalera Luksemburga.

Luksemburg me nije iznenadio, nije to ona ekipa kakvu pamtim. To je sada jedna disciplinovana ekipa koja zna šta hoće. Ipak, smatram da je Srbija bolja u ovom momentu – jasan je selektor „orlova“.

Ističe i da je bilo grešaka i da će se obaviti detaljna analiza posle meča 5. kola kvalifikacija za EURO 2020.

Dobar je rezultat, bilo je interesantnih detalja koje treba da unapredimo, ali je bilo i puno grešaka. Detaljna analiza će nam pomoći da sve izdefinišemo na način koji nama odgovara.

Najveća grupa ovih igrača biće ponovo ovde, ali pratimo sve koji su nam interesantni, postoji mogućnost da se pojavi neko novi.

Ovo je jedno dobro septembarsko okupljanje da bismo analizirali sve za dalje – zaključio je Tumbaković.

Srbija i dalje ima teoretske šanse da se plasira na EP kroz kvalifikacije, ali je sva prilika da će put do EURO 2020. tražiti kroz baraž Lige nacija u martu.

RONALDOVA 4 GOLA I 2 REKORDA Silni Portugal, penal golmana Andore

OBAVEZNO POGLEDAJTE Srbija – Portugal 2:4, kvalifikacije EURO 2020 | Izjave Tadić, Ljajić, Milenković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime