MURINJO NA MARAKANI: O Matiću, Dekiju, šta posle Mesija i Ronalda…

Žoze Murinjo nikada nije krio da mu je Nemanja Matić jedan od omiljenih igrača (FOTO: Dan Mullan/Getty Images)

Proslavljeni stručnjak Žoze Murinjo bio je gost na meču kvalifikacija za EURO 2020, Srbija – Portugal, i ekskluzivno pričao o brojnim temama.

Portugalski trener dao je intervju za sajt FSS-a uz komentar na poluvremenu pomenute utakmice. „Orlovi“ su poraženi sa 2:4 i prilično su se udaljili od EURO 2020.

Put do kontinentalnog šampionata tražiće preko baraža Lige nacija, a Murinjo…

„Posebni“ se prisetio ranijih dolazaka u Beograd, kao i slavnog perioda u Interu. Od tada traje njegovo prijateljstvo sa Dejanom Stankovićem sa kojim se redovno čuje.

Čuli smo se telefonom pre pet minuta. Još uvek je na odmoru. Stalno smo u kontaktu, imamo grupu i u njoj su svi osvajači „triplete“ sa Interom.

Sjajno se zabavljamo. To su prijatelji za sva vremena i naš odnos je i dan danas fantastičan – otkrio je Murinjo.

Kako nema klub, trofejni stručnjak iskoristio je slobodno vreme da uživa u utakmici na Marakani. Bio je gost FSS i predsednika Slaviše Kokeze, a na delu je opet mogao da vidi jednog od svojih omiljenih igrača – Nemanju Matića.

Nemanja je Nemanja. Pruža sve ono što se meni dopada kod igrača sredine terena. Daje stabilnost i sigurnost ekipi, uvek bira rešenja koja su u korist ekipe.

Igra jednostavno, omogućava ofanzivnim saigračima više slobode za kreaciju, pravi ravnotežu… Da bi ofanzivci mogli da izraze svoj talenat, moraju da imaju neku zaštitu. Dakle, moraju da imaju igrača poput Matića iza sebe – jasan je Murinjo.

VIDIĆ: Posle igranja u Zvezdi, na Marakani, ničega se ne plašite

Neizbežna je bila i tema šta će biti s fudbalom posle Mesija i Ronalda. Čeka li nas utopija ili…?

Ne. Šta je bilo posle Pelea? Posle Maradone, Bekenbauera, Nazarija Ronalda, Ronaldinja… I posle Kristijana i posle Mesija, i posle, i posle…

Fudbal ne poznaje granice. Svakog dana širom sveta rađaju se novi klinci koji će krenuti njihovim stopama – naglasio je Murinjo.

LUKSEMBURG – SRBIJA, UTORAK 20.45, KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020

OBAVEZNO POGLEDAJTE Srbija – Portugal 2:4, kvalifikacije EURO 2020 | Izjave Tadić, Ljajić, Milenković

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime