„SINIŠA, DOBRO DOŠAO“ Juventus, poseban doček i mlađi brat Nedved

Siniša Mihajlović sa Bolonjom gostuje Juventusu, a Italijani mu pružaju podršku na svaki način (FOTO: Mario Carlini / Iguana Press/Getty Images)

Siniša Mihajlović definitivno je sinonim za borbu u svakom smislu, i na terenu, i van njega, i polako se vraća poslu.

Srpski stručnjak nedavno je drugi put otpušten sa bolničkog lečenja. Drugi ciklus hemoterapija uspešno je završio i vraća se poslu u Bolonji što je više moguće.

Mihi tokom borbe sa leukemijom stalno stižu poruke podrške sa svih strana, kako od navijača, tako i od igrača, bivših kolega, trenera, protivnika… Od svih!

Italijani su poznati kao šmekeri i trener Bolonje započeo je svoju misiju po izlasku iz bolnice, o čemu je Meridian sport već pisao.

Ali, u toj misiji nije sam, daleko od toga. Podršku ima i od medija, pa je italijanski „Tutosport“ na naslovnoj strani poželeo dobrodošlicu Siniši.

Naime, narednog vikenda Mihajlovića i Bolonju čeka veliki izazov i gostovanje šampionu Juventusu. Meč je zakazan za subotu od 20.45.

Dobro došao, Siniša. U subotu igraju Juventus i Bolonja, Mihajlović je na treningu sa svojim timom, a u Torinu će se sresti sa starim prijateljem Sarijem i kako kaže, „mlađim bratom“ Nedvedomprenosi Tutosport na naslovnici za četvrtak.

Zašto „mlađim bratom“? Nedved je u Lacio stigao 1996. a Miha dve godine kasnije. Zajedno su bili među glavnim akterima u osvajanju „Skudeta“ 2000. i njihovo prijateljstvo je danas još jače nego od prvog susreta pre 21 godine. Tome je „Tutosport“ posebno posvetio pažnju.

Borbeni duh je jedna od glavnih karakteristika obojice. Zajedno su nosili nebesko-plavi dres tri sezone, pre nego što je Nedved otišao u Juve. Posle je Mihajlović prešao u Inter i imali su brojne međusobne borbe na terenu. Čim bi sudija označio kraj, snažno prijateljstvo opet je stupalo na snagu.

ŠAMPION ČEKA MIHU: BOLONJA STIŽE NA MEGDAN JUVENTUSU

I sada je došlo vreme za novi susret, u drugačijim ulogama, jer je Nedved trenutno potpredsednik i sportski direktor torinske „stare dame“.

Bivši selektor Srbije nadgledaće poslednja dva treninga do utakmice, ali je pitanje da li će biti na klupi tokom susreta. Za vikend se na „čizmi“ očekuju kiša i nešto hladnije vreme, a Mihajlović mora da bude posebno oprezan prema rečima lekara. Zato od vremenskih (ne)pogoda zavisi i njegovo učešće na utakmici.

Ono što je kristalno jasno je da je njegova borba zadivila mnoge. Jedan od onih koji ga posebno ceni je i počasni predsednik Bolonje, Đani Morandi.

On je izuzetan čovek. Upoznali smo se pre devet godina i odmah smo se zbližili. Među nama postoje jake emocije i veliko poštovanje.

Rekao mi je da će uspeti da se izbori i ja sam ubeđen da će biti tako. To je teška borba, ali Siniša je lider i ima neverovatnu snagu. Svi smo uz njega – poručio je Morandi.

I kao što Italijani kažu, a i mi volimo da dodamo kada pišemo – Forza, Miha!

FORZA MIHA Krenuo je u svoju misiju – posebna poseta i dres na poklon

FUDBALSKI KUTAK EP 01 | Inuiti, Necaxa, ko je Koki, skandal u Totenhemu i večiti u pohodu na Evropu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime