ČEFERIN: Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin izneo šta mu se ne sviđa kod VAR tehnologije (FOTO: Meridian)

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin rekao je da nije zadovoljan efektima uvođenja video tehologije (VAR) na fudbalskim terenima.

On je takođe naglasio i da je potrebno napraviti neke promene povodom toga.

Ako imate veliki nos mogu da vam ponište gol zbog ofsajda – rekao je Čeferin u intervjuu za „Miror“.

Dodao je i to da će njegov predlog biti da se ne prekidaju napadi i ne poništavaju golovi zbog minimalnog ofsajda od 10-20 centimetara.

Jedan od problema je i taj što trenutno ne postoje jasna pravila po kojima će se voditi sudije.

Nedavno smo u Nionu imali sastanak sa najboljim trenerima sveta. Bili su tu Jirgen Klop, Pep Gvardiola, Maks Alegri, Karlo Anćeloti i Zinedin Zidan.

Predstavnik sudija Roberto Rozeti pokazao je jednu situaciju igranja rukom i pitao da li je to penal? Polovina je rekla – da, druga da nije. To mora da se reši.

Čeferin je naglasio i to da mu se ne sviđa i to što se VAR različito koristi i što je video tehologija oduzela spontnost fudbalskoj igri.

Pogledajte Englesku, tamo se neke stvari ni ne proveravaju. Sa druge strane, u Italiji gledaju situacije po pola sata, ne sviđa mi se sve to.

Pomoćne sudije više uopšte ne dižu zastavicu, samo čekaju, čekaju i čekaju. Fudbaleri su prestali da se raduju golovima i prvo čekaju da vide šta će VAR reći – zaključio je Čeferin.

Ostaje da se vidi da li će se dogoditi neke promene, ili će VAR nastaviti da funkcioniše po sadašnjem sistemu.

PRIJOVIĆ U CRNO-BELOM Špic se vraća u Evropu, plata – astronomska!

OBAVEZNO POGLEDAJTE EKSKLUZIVNO Ceferin (UEFA): Balkanski klubovi (Zvezda, Dinamo) u Ligi šampiona su čudo | Meridian TV

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime