Igrači Mančestera znaju, ovaj mali će biti veliki golman! (VIDEO)

Mile Svilar, golman Benfike, postao je najmlađi debitant među golmanima u istoriji Lige šampiona. Obaranje rekorda Ikera Kasiljasa nije mogla da zaseni ni greška koju je napravio kod jedinog gola Mančester Junajteda.

Mile Svilar, golman Benfike, postao je najmlađi debitant među golmanima u istoriji Lige šampiona. Obaranje rekorda Ikera Kasiljasa nije mogla da zaseni ni greška koju je napravio kod jedinog gola Mančester Junajteda. Puni su reči hvale bili i trener ali i igrači gostujućeg tima!

Dok su njegovi vršnjaci imali drugih briga sinoć, on je morao da obara rekord Ikera Kasiljasa. Zameniti jednog od najboljih golmana u ovom veku na mestu najmlađeg debitanta je ogromna čast ali to nije jedina stvar koju će Svilar pamtiti sa sinoćnjeg meča.

Njegova greška, kada je precenio sebe i reagovao u skaldu sa svojim godinama i neiskustvom, obeležila je meč u kom je Mančester junajted slavio minimalnim rezultatom. O njegovom predstavljanju široj javnosti, a ovo mu je drugi meč u seniorskom fudbalu, imali su mnogo pohvala i Žoze Murinjo i igrači ’’crvenih đavola’’.

Kladi se na Portugalce!

Trener gostujuće ekipe je odmah nakon meča izjavio: ’’Da, znali smo da će on braniti pa smo se pripremili. Mnogo rizikuje kod prekida i to smo pokušali da iskoristimo, napali smo ga gde smo mislili da treba. Taj rizik pokazuje da će biti veliki golman.’’

Naime, tokom meča je Markus Rašford dva puta pokušao da direktno iz kornera postigne gol. Tada nije uspeo, ali kasnije jeste. Nakon jednog prekida iskosa, Svilar je pogrešno procenio putanju lopte. Na kraju je lopta završila u njegov rukama ali su bili oboje bili iza gol-linije.

Mančester za vikend gostuje Hadersfildu! Pogledaj ponudu!

O tome kako su nakon meča postupili igrači drugoplasiranog tima u Engleskoj ne treba posebno trošiti reči. Treba videti reakcije Romelu Lukakua, reprezentativca Belgije za koju i Svilar nastupa u mlađim kategorijama. Pored toga, treba istaći i da mu je posle meča prišao Nemanja Matić, reprezentativac Srbije za koju će možda u budućnosti braniti jedan od najperspektivnijih svetskih golmana.