BRANKO LAZIĆ Zašto je baš on kapiten u svakom smislu?!

Branko Lazić ističe da svako ima svoju ulogu (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

„Dok sam ja kapiten, nećete nikoga da vređate“, orio se „Pionir“ od reči kapitena. Branko Lazić i Zvezda – ljubav za sva vremena.

Branko Lazić je započeo devetu sezonu u crveno-belom dresu. Ne postoji dugovečniji košarkaš u skorijoj istoriji kluba sa Malog Kalemegdana.

Mogao je da ode u više navrata, da se „unovči“ žargonski rečeno, ali je uvek ostajao. Sve je počelo debijem protiv Hemofarma 2011. godine, sada je rekorder Crvene zvezde po broju odigranih utakmica! Postao je to u februaru 2018. godine upisanim 430. nastupom.

Višegodišnji je kapiten Zvezde. Rekorder je i po broju osvojenih trofeja. Ima ih 14 u bogatoj kolekciji, kao nijedan drugi košarkaš pre njega. Teško da će ga iko dostići.

Nadmašio je time brojne legende koje su nosile dres trofejnog kluba, a ima ih zaista mnogo. I šta to sve govori?

Da Branko Lazić ima pravo, ne na sve, ali skoro na sve. Zvezda je iznad svakog pojedinac, ali svaki pojedinac treba da bude svestan gde se nalazi i u kojoj ulozi.

Kada nešto volite, volite i kada je loše, i kada ne ide. Ljubav traži i razumevanje, poštovanje, strpljenje, kako bi opstala i postajala još jača.

Ljubav između Zvezde i Lazića je neupitna, i zato je brani svim srcem. Zato se glavom baca u reklame i kada njegov tim vodi dvocifrenom razlikom. Zato leti u prvi-drugi red gledališta da spase loptu. Zato… Zna se dobro šta sve radi u dresu voljenog kluba.

Branko Lazić je 2011. debitovao za Zvezdu (FOTO: Starsport / Pedja Milosavljevic)

Neko će reći da je njegova reakcija bila prenaglašena, drugi da je nedopustiva za jednog profesionalca… Ali Lazić je čovek na prvom mestu, pa onda otac, suprug, košarkaš, profesionalac od glave do pete, kapiten, kojim god redom želite… I njegova reakcija posle poraza (65:73) od Barselone u Evroligi je potpuno ljudska.

Znate, kada smo bili mali, pa vam neko „dira“ druga ili mlađeg brata/sestru, koliko je to umelo da vas iznervira. Sećate li se?! I automatski hoćete da ih odbranite i stanete u zaštitu. Paralela je dovoljno, više nego jasna.

Lazić je branio saigrača, Lazić je bivao kapiten, i zato jeste kapiten Crvene zvezde. Ne da na svoje, na ekipu. Zato su se hodnici nekadašnjeg „Pionira“ tresli od njegovih reči nakon što su određeni pojedinci sa tribine rešili da vređaju i teraju Filipa Čovića. Takvi ne zaslužuju ni reči, ni prostor u sportu. Ne zato što je u pitanju Filip Čović, ne.

Samo razmislite o sledećem – niko neće reći da je neko odigrao dobro ako je odigrao loše. Ali, vređati i psovati igrače voljenog kluba, zašto? Da li je to onda prava, istinska ljubav?

Najbolji protivnički igrač Nikola Mirotić dobio je skandiranje i poklone, protivnički trener, legendarni Svetislav Pešić dočekan je ovacijama, na parket se vratio Ognjen Kuzmić! I onda neko reši da vređa svoje…

Ovacije i emotivni Mirotić: Najveći trofej u karijeri, pokazali kako se oprašta

OBAVEZNO POGLEDAJTE Zvezda – Barselona 65:73 | Evroliga, Pionir, Pešić i Mirotić dobili ovacije, Kuzmić se vratio

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime