VETERANI VLADAJU Spanulis poseduje Evroligu, prva trojka Hajnsa

Niko kao Spanulis (FOTO: Starsport)

Vasilis Spanulis je najbolji asistent Evrolige, njen drugi strelac, a sada je u još jednoj stvari na vrhu liste – po broju indeksnih poena.

Veteran je jedan od igrača koji je ostavio najveći trag u istoriji evropske košarke. Sada, sa 37 godina, oborio je još jedan rekord.

U utakmici koju je njegov Olimpijakos dobio protiv Olimpije iz Milana, postao je igrač sa najvećim brojem indeksnih poena, tačno 3900!

Tri puta je osvajao Evroligu, drugi je strelac (ispred njega samo Navaro sa 51 poenom više), ubedljivo najbolji asistent… Čovek košarka, kratko i jasno.

Jedini aktivni igrač koji je više puta osvajao trofej prvaka Evrope od njega je Kajl Hajns.

Bivši saigrač Spanulisa u Olimpijakosu, četiri puta se popeo na krov Starog kontinenta. Dva puta je ovaj tandem to zajedno uradio, a Hajns je još dva puta bio prvak sa CSKA.

Treći je bloker u istoriji takmičenja, odigrao je 264 utakmica… a tek u petak uveče je pogodio prvu trojku!

I to protiv Barselone:

Moskvoski tim je potpuno razbio Pešićevu ekipu, a tome je doprineo neverovatni centar, koji sada i zvanično – radi sve na parketu.

U noći rekorda Šejna Larkina, i sezoni u kojoj su velika NBA imena izabrala Evropu pre Amerike, Spanulis i Hajns su podsetili da „stara škola“ i dalje igra bitnu ulogu u Evroligi.

I hvala im na tome.

ŠEJN, HVALA ZA MAGIJU! Larkin ubacio 10 trojki i rekordnih 49 poena!

OBAVEZNO POGLEDAJTE Zvezda – Valensija 76:73 | Lorenzo Braun, trojka u poslednjoj sekundi, prekid meča, pokvaren semafor

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime