OBRADOVIĆ OŠTAR KAO I UVEK: NBA je mafija, nikad neću raditi tamo

Obradović, sinonim za uspeh (FOTO: Fenerbahce Beko)

Željko Obradović je u intervjuu za Sportando govorio o NBA ligi i o tome koliko se Evropa približava takvoj organizaciji.

U razgovoru na italijanskom jeziku, prevashodno o NBA, i otkrio da je boravio u jednoj organizaciji:

– Blizak sam sa Džoom Dumarsom i Dimitrisom Itudisom. Napustili smo Panatinaikos i bili smo u SAD na mesec dana i gledali smo NBA treninge, bili smo zajedno uvek. Sada sam srećan svojim životom u Evropi i ne mislim o NBA.

Znam da je to najbolja liga po organizaciji ali u Evropi je proces. Svake godine je bolje nego prethodne. Nemoguće je biti u rangu sa njima zbog novca ali danas je Evroliga je na visokom nivou. Mnogi misle da je ovde košarka zanimljivija nego u NBA – istakao je najtrofejniji evropski trener.

Obradović je mišljenja da ima mnogo stručnjaka u Evropi koji bi mogli da rade „preko bare“. Međutim, postoji i razlog zbog kog to nije slučaj:

– Nadam se da će evropski trnener otići u NBA i raditi za njih, da će pokazati svoje umeće jer ima mnogo evropskih trenera koji su spremni da rade tamo. To se desilo i ranije, Majk D’Antoni je Amerikanac ali je odrastao u Evropi. Dejvid Blat je Amerikanac, Igor Kokoškov je studirao tamo, nema evropskog trenera, zašto?

Zato što je NBA mafija. Ne daju trenerima da rade i niko neće da priča o tome. Ja to mogu da kažem jer me ne zanima NBA. Imam prijatelje koji rade tamo, sav respekt imam prema NBA ligi najbolja je ali ima mnogo evropskih trenera koji mogu da rade tamo – iskren je, kao i uvek, popularni ŽOC.

PARTIZAN OSLABLJEN U RUSIJI Dvojac ne igra protiv Lokosa

Njegov Fenerbahče je uhvatio ritam nakon sporijeg starta sezone, i vezao tri pobede u Evroligi.

U narednom kolu igraće istanbulski derbi protiv Efesa.

OBAVEZNO POGLEDAJTE SPORT FOKUS | PRESSEK: Kokoškov je „TAJ“, Zvezda treba iskusnijeg trenera, Bogdan bira tim i cifru

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime