MEGA BAHAMI Četa Dejana Milojevića igra protiv NCAA viceprvaka

Košarkaši Mega Bemaksa na turneji na Bahamima u proseku nemaju 20 godina (FOTO: Mega Bemax)

KK Mega Bemaks drugu godinu zaredom ima vrlo egzotičan deo priprema i opet igra protiv najboljih NCAA ekipa.

Košarkaši Mege doputovali su na Bahame gde ih očekuju dva duela sa NCAA finalistom – ekipom Teksas Tek.

Izabranici Dejana Milojevića imaće kontrolne mečeve 16. avgusta, sat posle ponoći po našem vremenu, kao i 18. avgusta od 19 časova.

Milojević je na put poveo 12 igrača: Luka Ašćerić, Andrija Marjanović, Nikola Mišković, Edin Atić, Luka Cerovina, Filip Stanić, Nikola Tanasković, Jurij Macura, Uroš Trifunović, Marko Simonović, Novak Musić i Marko Brekić.

Mega je prepoznatljiva po mladim i talentovanim igračima, i prosek ove ekipe je 19,9 godina. Najstariji igrači su Luka Ašćerić i Edin Atić sa po 22 godine.

Generalni menadžer Mega Bemaksa Goran Ćakić rekao je da su utakmice na Bahamima potvrda dobrog rada i izgrađene odlične reputacije kluba.

UVEK NA DOBITKU Da li verujete da košarkaši Srbije osvajaju zlato?

Ovakva putovanja i utakmice protiv Teksas Teka potvrda su dobrog i sistemskog rada u klubu, i odlične reputacije. To smo izgradili kao najbolja sredina za mlade igrače na putu ka NBA ligi.

Prošlog leta smo na poziv ovde odigrali utakmicu protiv Kentakija koji ima najviše izabranih igrača na NBA draftu. Potom smo u Španiji odmerili snage sa ekipom Mičigena. Polako, ali sigurno uspostavljamo tradiciju predsezonskog odmeravanja snaga sa najeminentnijim NCAA ekipama.

Počelo je pre četiri leta duelom u Grčkoj sa Teksas A&M i s obzirom na to da je Mega tim odakle je izbrano čak 10 igrača na NBA draftu od 2014. godine, verujemo da će se trend nastaviti – kaže Ćakić.

Mega je po dolasku na Bahame najviše radila na aklimatizaciji momaka i ulasku u ritam treninga.

BIZARAN PORAZ ORLIĆA Španci posle lude završnice u polufinalu EP!

Pripreme smo započeli pre svih ABA ekipa, 22. jula, i utakmice protiv Teksas Teka će biti dobra prilika da vidimo koliko trenutno možemo.

Nedostaje nam Ognjen Čarapić koji je sa reprezentacijom Crne Gore na pripremama za Svetski kup. Svi momci koji su tu će dati sve od sebe da nadoknade njegov izostanak – dodao je Ćakić.

Pre puta na Bahame, Mega je odigrala dva duela protiv kineskog Sičuan Blu Vejlsa u kojima je zabeležila ubedljive pobede.

Prvi meč u hali „Mega fektori“ završen je rezultatom 118:65, a drugi 99:71 u hali „Vizura Sport“ u Zemunu.

MERIDIAN UŽIVO Tadija Dragićević: Raduljica će ‘pokidati’ na Svetskom! Jokić i Bogdan lideri

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime