KOKOŠKOV PORUČIO: Ne počinjemo ništa novo, a što se spiska tiče…

Igor Kokoškov NBA
(FOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Novi selektor košarkaša Srbije, Igor Kokoškov, najavio je veliki spisak reprezentativaca za prvo okupljanje, ali uz skromnu notu.

U intervjuu dopisnicima RTS-a iz Čikaga, rekao je da će biti razmatran baš veliki broj igrača i jasan u jednom – svi će biti ravnopravni.

– Taj spisak će biti glomazan, veliki, bitno je da ne propustimo nikog. Najvažnije je da nekog ne zaboravim, biće imena koja već reprezentuju srpsku košarku u NBA.

Svi će biti ravnopravni.

Nadam se da postoji entuzijazam, želja, ambicija kao i do sada da se reprezentuje svoja zemlja – rekao je čovek koji je nedavno (konačno) seo na klupu „orlova“.

Skromno je Kokoškov naglasio „da se ne počinje ništa novo“.

(FOTO: Matthew Stockman/Getty Images)

– Nastavlja se kontinuitet. Treneri i selektor su samo servis nacionalnog tima. Moje je da pomognem da se nastavi put razvoja i uspeha koji je tim imao u proteklim decenijama.

Otkrio je i kako je bilo pregovarati oko dolaska.

– Situacija sa Skariolom, koji je iz Toronta išao u Španiju, nama je pomogla. Sve to je išlo na ruku, velika pomoć generalnog menadžera Vlade Divca i Peđe Stojakovića. Imam veliku zahvalnost Kingsima na razumevanju, to je velika stvar za mene lično i Kingse kao organizaciju – zaključio je Kokoškov, iza kog je zanimljiva životna priča o kojoj ste imali prilike da čitate na našem portalu.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Partizan – Ritas 86:81 | Crno-beli u Top 16 Evrokupa, evropska Arena, izjave Gordić, Jaramaz, Mozli…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime