KALINIĆ BRUTALNO ISKREN: Pokušavam što više da se udaljim…

Kalinić poručio da društvene mreže samo trođe vreme (FOTO: Peđa Milosavljević/Starsport)

Gost poznatog turskog portala „Trend basket“ bio je Nikola Kalinić, a teme intervjua bile su Svetsko prvenstvo, društvene mreže, ambicije…

Turski novinar prvo je pitao Kalinića kako je proveo leto.

– Bilo je sjajno – odgovorio je Kalinić, a onda se osvrnuo na poraze Srbije i Amerike na Mundobasketu, koji su ga iznenadili.

– Da, bio sam iznenađen, kao i svi drugi. Te dve reprezentacije su bile najveći favoriti. Njihovi porazi omogućili su nam da uvidimo koliko su dobri ostali timovi. Takođe, treba reći i da je nekada momentum važniji od kvaliteta, da li imaš samopozdanja, da li se osećaš dobro…

Argentina ga je podsetila na Srbiju.

(FOTO: Starsport/Xinhua/Xue Yubin)

– Igra Argentine protiv Srbije podsetila me je na našu igru na Mundobasketu 2014. Samo smo igrali svoju igru, šutirali sa samopouzdanjem, bez mnogo briga i bez mnogo razmišljanja. Isto to važi i za Španiju, još jednom su pokazali koliko su kvalitetni – rekao je Kalinić, te dodao šta misli da je bio uzrok neuspeha Srbije i SAD:

– Jeste to bilo veliko iznenađenje, ne znam uzrok. Možda su i SAD i Srbija mislili da će im put do finala biti lak, možda su previše mislili o tom finalu.

Košarkaš Fenerbahčea u proteklom periodu bio je aktivan na društvenim mrežama, a neke aktivnosti dovele su ga u problem.

Upravo neki sporni tvitovi bili su jedan od uzroka žestokog vređanja od dela navijača Crvene zvezde u Beogradu.

Kalinić je trenutno deaktivirao Tviter, a i na Instagramu dugo nije ništa objavljivao. Kako je rekao, želi da se udalji od mreža.

(FOTO: Starsport)

– Pokušavam da se udaljim što više. Nastojim da više razgovaram sa prijateljima više, čitam knjige, šetam, gledam serije i filmove, idem na večere, treniram. To je sve mnogo bolje nego društvene mreže – rekao je Kalinić, te pojasnio svoj stav:

– Kao što sam i ranije govorio, one mogu da budu moćne kada se ispravno koriste, ali i da uzrokuju mnogo loših stvari ako se koriste neadekvatno. To bi stručni ljudi bolje objasnili nego ja, ali traćimo vreme, dolazi do depresije, nervoze… Vreme je najvažnija stvar koju imamo, a traćimo ga – poručio je Kalinić.

Čini se da svake sezone želiš iste stvari?

(FOTO: Fenerbahce Beko)

– Da, želim da osvojim sve što je moguće s Fenerbahčeom, ali i da nastavim da unapređujem igru stepen po stepen. Pokušaću da budem bolji u svakom aspektu, u razumevanju same igre, u veštinama sa loptom, procentu šuta… Sve su to ciljevi koje postavljam pred sebe svake sezone, male stvari koje čine život svakog igrača – zaključio je Kalinić u intervjuu koji je obavljen prošlog meseca, pa neke teme nisu ni otvarane.

Kalinić je pre Fenerbahča nosio dres Crvene zvezde, Radničkog, Vojvodine, Novog Sada i Spartaka.

LJUT KAO NIKAD Štimac bez komentara na vređanje Kalinića

ZVEZDA – FENERBAHČE 68:56 | Vređanje Kalinića, bez komentara, Arena, svlačionica, Faje, Dobrić, Lazić, Štimac

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime