Najpoznatiji 13-godišnjak na svetu: Šta bi trebalo da znate o Broniju Džejmsu?

LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 18: (L-R) LeBron James Jr., LeBron James #23, Zhuri James and Bryce Maximus James pose for a photo with the All-Star Game MVP trophy during the NBA All-Star Game 2018 at Staples Center on February 18, 2018 in Los Angeles, California. (Photo by Jayne Kamin-Oncea/Getty Images)

Uprkos tome što ima samo 13 godina i za sada poseduje tek „nedefinisani“, ali nesumnjivo veliki talenat, to što je sin Lebrona Džejmsa popularnog „Bronija“ čini nezaobilaznom temom u svim američkim, ali i u brojnim svetskim medijima. Šta bi to trebalo da znamo kada je reč o Lebronu Džejmsu junioru?

Koliko su utakmice Bronija Džejmsa medijski ispraćene i popularne u košarkaškom miljeu širom Las Vegasa i Kalifornije dovoljno opisuje vest da su onu zakazanu za prošlu sredu nadležni organi morali da otkažu iz bezbednosnih razloga.

Ali Kvigli – dama koja gađa poput snajperiste!

Sat vremena uoči početka meča u kojem učestvuje ekipa „North Coast Blue Chips“, za koju nastupa 13-godišnji Broni, nemoguće je uopšte ući u dvoranu, a kamoli pronaći mesto na tribinama.

Mnogo će se pisati o Džejmsu junioru u narednim godinama, a ovo su osnovni podaci koje bi već sada trebalo da znate o njemu.

Kada je rođen, gde se školuje?

Broni je najstariji Lebronov sin, rođen je 6. oktobra 2004. godine, a tokom odrastanja u Akronu pohađao je privatnu školu „Old Trail“, pre nego što se sa porodicom preselio u Majami gde je proveo naredne četiri godine.

Ko su najmlađi NBA igrači draftovani u ovom veku?

Prateći profesionalnu karijeru svog oca, Broni se vraća u Ohajo na još četiri godine, a zatim odlazi u Los Anđeles i upisuje „Sierra Canyon“ u kojoj školarina iznosi 35.000 dolara, a koju je između ostalih pohađao i drugi pik na ovogodišnjem draftu, Marvin Begli III.

Kako trenutno izgleda na parketu?

U poređenju sa ostalim 13-godišnjacima, Broni ima veliki potencijal. Nastupa na poziciji plejmejkera, može da igra s obe ruke, ne odlučuje se na šut po svaku cenu, a odlikuje ga i veoma agresivna igra u defanzivi. Visok je oko 178 centimetara.

Naravno, skauti i analitičari su još uvek oprezni prilikom ocenjivanja njegovih mogućnosti, a tako će ostati sve dok ne upiše koledž.

Pored toga, snimci njegovih zakucavanja već počinju da isplivavaju na površinu, što zaista jeste iznenađujuće s obzirom da mu je tek 13 godina.

Već na radaru?

Broni je već u svojoj 9. godini privukao interesovanje najvećih univerziteta u državi, ali ne samo zbog činjenice da je sin Lebrona Džejmsa, već i zato što je ubrzo pokazao raskošan talenat. Već je dobio ponude iz Ohaja, Djuka i Kentakija, iako tek treba da postane srednjoškolac.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime