Otvaranje Mundijala: Rusija i Saudijska Arabija, razočarenje ili najava spektakla?

0
(Photo by Michael Steele/Getty Images)

Urugvaj, pre 88 godina. Tada je sve počelo, mečevima reprezentacija u Montevideu. Istorija koja se još uvek piše dobija novo poglavlje. Svetsko prvenstvo počinje danas a otvaraju ga Rusija i Saudijska Arabija. Pripremi piće, kikiriki i kokice, narednih mesec dana ne moraš da se odvajaš od televizora!

Ne postoji nebitan meč na Svetskom prvenstvu. Možda će vas neko od komšija, devojka ili poznanik sa interneta pitati da li stvarno morate sve da odgledate. Naravno da morate, oni treba da se zapitaju zašto ne gledaju. Samo im to recite.

RUSI MORAJU DA POBEDE OVAJ MEČ!

Meč Rusije i Saudijske Arabije je jedan od takvih. Da se ovaj meč ne igra na Svetskom prvenstvu, ne bi izazvao pažnju. Ovako je priča sasvim drugačija i ne možete propustiti priliku da pogledate otvaranje Mundijala. Rusija je domaćin i najavili su spektakl.

Nakon što su na najnovijoj rang listi pali za četiri pozicije, sada su poslednjeplasirani od svih učesnika. Čak su i reprezentacije poput Japana, Paname, Saudijske Arabije ili Bolivije ispred Rusa. Rusija je tako postala najlošije plasirani organizator Svetskog prvenstva, što može da brine domaćine.

Ipak u meč prvog kola ulaze kao favoriti. Teško da postoji ijedna reprezentacija na prvenstvu protiv koje bi Saudijska Arabija bila favorit. Kod Rusa je situacija malo bolja jer oni znaju da navedu barem tri selekcije koje su po imenima slabije.

POGLEDAJ KVOTE I ZA SVE OSTALE MEČEVE!

Svi koji barem malo prate fudbal znaju da je ovde pobeda neophodna Rusima. Ukoliko se to ne desi, Egipat će imati jako lepu šansu da se nađe u drugoj fazi. Da li će ekipi domaćina biti lako? Neće, oni ne mogu da savladaju rutinski ni selekciju Superlige.

Utakmica kojaotvara Mundijal može da ode u dva potpuno različita smera. Na malom uzorku bismo mogli da vidimo kako će se odvijati ceo turnir. Postoje načini da Rusija ovaj meč dobije rutisnki, ubedljivom pobedom ili na mišiće, uz neznatnu sudijsku pomoć koja neće izostati.

SVE ŠTO MOŽEŠ DA ZAMISLIŠ UBACILI SMO U SPECIJAL!

Iako nisam optimista povodom učešća Rusije na ovogodišnjem Mundijalu, pobeda neće izostati. Verovatno će biti i ubedljivija nego što se to očekuje danas, posebno u zapadnom svetu. Ovo je utakmica koju će Rusija najbolje odigrati.

Najmanje dva a verovatno i više postugnutih golova u mreži Saudijske Arabije su neminovnost. Na krilima Alana Dzagoeva ali i nekih mlađih sanga poput Golovina, Rusi bi morali da se prikažu u najboljem svetlu. Pun stadion i domaćinstvo, ne postoji bolji razlog za blistanje!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime