Paradoks: Eteridž izbacio sebe iz Fantazi tima i izgubio čak 16 bodova

CARDIFF, WALES - AUGUST 18: Neil Etheridge of Cardiff City points out during the Premier League match between Cardiff City and Newcastle United at Cardiff City Stadium on August 18, 2018 in Cardiff, United Kingdom. (Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Iako je odbranio dva penala u prva dva kola Premijer lige, Nil Eteridž očito nema visoko mišljenje o sebi i svojim golmanskim potencijalima. Dovoljno je da pogledate njegov tim u Fantaziju, i sve će vam biti jasno. U startnoj postavi, Eteridžov golman je David de Hea, umesto njega samog. Da paradoks bude veći, golman Kardiva je bio junak drugog kola. Reprezentativac Filipina je u nadoknadi vremena doneo bod svojoj ekipi, ali je ostao kraći za 16 poena u ovoj igri.

Ako su postojale sumnje na račun Eteridžove skromnosti, pogledom na njegov Fantazi tim su definitivno uklonjene. Novajlija u Premijer ligi je izopštio sebe iz startne postave, a prednost dao golmanu Mančester Junajteda, Davidu de Hei, koji se na gostovanju Bbrajtonu proveo kao bos po trnju (3:2). Prema tumačenju mnogih, nesvakidašnji potez jednog profesionalca, pogotovo ako je reč o junaku svoje ekipe.

KO ULAZI U LIGU ŠAMPIONA?

Većina ljudi, a pogotovo sportista ima visoko mišljenje o sebi. Takva percepcija je faktor koji ih stimuliše i čini boljima. Bez verovanja u sebe, ciljevi se teško ralizuju. I nas da ovakve kakvi smo, pošalju u Premijer ligu, verujem da bismo sami sebi bili omiljeni igrači na Fantaziju, bez obzira na to što bismo svoj tim po svoj prilici osakatili za bodove. Iz egoizma se neretko rađa mazohizam.

Eteridž je očito mislio da će protiv Njukasla sebi doneti katastrofu na Fantaziju, i da će biti primoran da se okreće u pravcu mreže, kao na premijeri protiv Bornmuta (2:0). Kažu da je lepo imati poverenja u nekoga, a da je još bolje nemati ga. Golmanu Kardifa će drugo kolo engleskog prvenstva poslužiti kao dobar demanti za takvu tvrdnju.

KO ULAZI U LIGU EVROPE?

Ponovo je odbranio penal, kao na otrvaranju, samo što je ovaj imao znatno veću vrednost, jer je obezbedio bod u poslednjem minutu. Eteridž je već sada pokazao da je dorastao elitnom društvu engleskog klupskog fudbala, ali ne može da ne čudi činjenica da nakon veoma trnovitog puta do Premijer lige, i dalje nedostaje samouverenosti, bar kada je reč o Fantaziju…

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime