Peripetije u Njukaslu: Navijači prete gazdi, Benitez i dalje bez budžeta

Njukasl
(Photo by Alex Livesey/Getty Images)

Nije važno gde se Njukasl u tom trenutku nalazi, budite uvereni da tamo nije dosadno. Gigant sa severa Engleske nastavlja da ‚‚spava“ – u smislu rezultatskih uspeha – ali situacija u klubu je daleko od uspavane.

Razlog za to je nova epizoda u serijalu ‚‚Rafa Benitez protiv gazde Majka Ešlija“. Treća sezona ove džordijevske sapunice nastavlja da okuplja pažnju svih onih kojima je na Tajnsajdu drag klub crno-belih boja.

USPON BENŽAMINA PAVARA: OD ‚‚GREŠKE“ U CVAJTI DO SVETSKE TITULE ZA DVE GODINE

Zaplet koji je počeo dolaskom španskog stručnjaka iz Real Madrida u klub u grčevitoj borbi za opstanak sada dobija novi vrhunac – navijači prete da odu!

Razlog za to je glavni scenarista svega onoga što se dešava na Sent Džejms parku, vlasnik kluba Majk Ešli. On nastavlja da krši data obećanja menadžeru Benitezu i ni ovog leta mu ne daje pravi budžet za dovođenje novih igrača. Kao i svaka prava sapunica, i ova ima svoje dobre i loše junake, a prema navijačima Njukasla, Ešli je itekako loš.

(Photo by Stu Forster/Getty Images)

Iza zatvaranja novčanika krije se informacija da Benitez i dalje ne želi da produži ugovor sa klubom, razočaran usled brojnih prekršenih obećanja u prethodne dve i po godine. Nije bilo dovoljno ni to što je Španac osvojio Čempionšip iz prvog pokušaja i uspeo da podigne Njukasl u top 10 timova Premijer lige.

Ešli na sve to ostaje gluv. Benitez je ovog leta u svom timu od novih igrača video Ki Sung Junga (stigao iz Svonsija kao slobodan igrač) i Martin Dubravka, golman plaćen četiri miliona evra, inače već ranije pozajmljen Svrakama. Priča se i da će Fabijan Šer stići za tri i po miliona, ali spram drugih timova to nije ozbiljno ulaganje, već solidno potrošena sića.

Koliko su Benitezu vezane ruke u ovom sukobu gazde i podanika govori i da je ovog leta Njukasl već prihodovao devet miliona evra poslovanjem na tržištu igrača. Ipak, Ešliju to nije dovoljno.

Ova napeta situacija u Njukaslu traje već neko vreme. Navijači su duboko nezadovoljni svim potezima koje povlači vlasnik kluba i tvrde da samo iskorišćava klub i navijače za sopstvene svrhe. Ulaganja u tim su toliko slaba da je i dalje na snazi klupski rekord iz 2005. godine, kada je u Njukasl za 16 miliona funti stigao Majkl Oven. Brajton je ove sedmice izdvojio 17 miliona funti za Iranca Alirezu Jahanbakša

Zato je sada sve brojnija grupa navijača iza banera #IfRafaGoesWeGo, ili poruka gazdi ‚‚Ako ode Rafa, odosmo i mi“. Nezadovoljstvo je veće jer navijači smatraju da je Benitez prvi čovek posle dugo vremena kojeg mogu da obožavaju.

BLIŽI SE NOVA SEZONA PREMIJER LIGE! KO ISPADA, A KO OSVAJA?

Španac je profesionalan, ali opet šarmantan. Skroman je i vrlo stručan. Zato navijači Svraka tvrde da ga moraju čuvati kao malo vode na dlanu, da je on svetlo koje obasjava mrak loših rezultata. Sa njim ih, veruju, očekuju lepši dani.

Međutim, Ešli kao da se tome protivi. Ovaj biznismen je obećao sredstva bez obzira na trenutne pregovore o prodaji kluba. To obećanje je već pogazio.

Njegova sumorna vladavina traje već 11 godina i navijači žele onaj stari Njukasl.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime