PREUZEO ODGOVORNOST Krstajić posle Ukrajine: Šamar za nauk

Taktički i rezultatski debakl u Lavovu (FOTO: Starsport)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić preuzeo je odgovornost posle ubedljivog poraza od Ukrajine sa 5:0.

„Orlovi“ su dobili žestok šamar u Lavovu, u svom drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Ništa nije štimalo u igri Srbije, Krstajićevi izabranici delovali su potpuno bledo i bezidejno. Konačan rezultat dovoljni govori.

– Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je postojala, ali smo u ovom momentu naišli na boljeg.

Preuzimam svu odgovornost što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo, jer moramo da pobedimo u ponedeljak – rekao je Krstajić.

Jasno je da je otrežnjenje neophodno u borbi za EURO2020, jer je duel sa Litvanijom 10. juna (20.45) na stadionu „Rajko Mitić“. Utakmica se igra bez prisustva publike zbog kazne.

– Taktički, ali i što se tiče trčanja, Ukrajina nas je nadvisila. Preuzimam odgovornost, moramo koliko god da je teško, da spremimo igrače za sledeću utakmicu.

Nije lako, ali šta je tu je, moramo da idemo dalje. Ovo nam je šamar za nauk – podvukao je Krstajić i dodao:

– Kompletna ekipa je podbacila. Dva gola u kratkom periodu su odlučila utakmicu. Mogu da kažem da sam nezadovoljan. Jednostavno, sam početak utakmice je bio rastrzan sa obe strane.

Prvih 20-tak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane. Prva dva gola u dva minuta su nas poremetila i na poluvremenu smo pokušali u drugom sistemu – zaključio je Krstajić.

„Orlovi“ iz dve utakmice imaju samo jedan bod na putu ka EP.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime