Radoslav Majecki – Poljaci opet imaju čudo od deteta na golu!

Majecki
(Photo by Dennis Grombkowski/Bongarts/Getty Images)

Artur Boruc, Vojćeh Ščensni, Lukaš Fabijanski, Lukaš Skorupski, Bartolomej Dragovski… Poljaci imaju veliki broj fenomenalnih golmana, a na fudbalskom nebu se pojavljuje još jedan – Radoslav Majecki.

Već smo nekoliko puta pisali o tome da Poljska ne mora da brine za budućnost svog napada, a očigledno da su i u odbrani zbrinuti. Mladi Radoslav Majecki rođen je u novembru 1999. godine i nedavno je napunio 19 godina, a uspeo je da postane prvi golman Legije iz Varšave.

KLADI SE NA POLJAKE!

Mladi golman je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Stal Mielecu i u drugoj ligi Poljske odigrao je 33 meča,a  ovu sezonu je počeo kao treći golman Legije. Ispred njega su bili zamenik kapitena Arkadiuš Malarž i nekadašnji reprezentativac Radoslav Cierzinak.

On je u ovoj sezoni sve do 12. kola bio sa rezervnim timom i nije se nalazio ni na klupi tima iz Varšave i za to vreme Legija je samo četiri puta uspela da ostane bez primljenog gola na meču. Na naredna dva meča bio je na klupi, a onda ga je nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pintu bacio u vatru.

Prvi meč na kome je branio je pobeda nad Gornikom u kojoj je njegov tim pobedio sa 4:0. Od tada je igrao na svih osam ligaških mečeva svog tima i primio je samo tri gola! Na šest mečeva je ostao nesavladan, a uspeo je da sačuva mrežu i u prošlom kolu kada je Legija igrala sa liderom na tabeli Lehijom.

SERIJA A NA KLIK OD TEBE

Odlikuju ga sjajni refeksi, odlično se postavlja i u duelima jedan na jedan je skoro nesavladiv u poljskom prvenstvu. Kao mlad golman još mora da poradi na koncentraciji, a sa visinom od 193 centimetra zaista je impozantan među stativama.

Osim njega generacija ’99 u Poljskoj ima nekoliko sjajnih golmana, ali su oni uglavnom u inostranstvu i još uvek se nisu probili u prve timove. U pitanju su Kamil Grabara iz Liverpula i Tomaš Kuč iz Bajer Leverkuzena.

S obzirom da je Artur Boruc na zalasku karijere a Fabijanski ima 33 godine, jasno je da će neko od nove generacije poljskih golmana biti alternativa Ščensnom na golu Poljaka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime