Retko igra ali zato mnogo zarađuje – Tomas Vermelen!

Vermelenov prelazak iz Arsenala u Barselonu je bio jedan od najčudnijih događaja u svetu fudbala u tom trenutku. Španci su izdvojili priličnu svotu novca iako se već znalo da je sklon povredama.

Vermelenov prelazak iz Arsenala u Barselonu je bio jedan od najčudnijih događaja u svetu fudbala u tom trenutku. Španci su izdvojili priličnu svotu novca iako se već znalo da je sklon povredama. Sada im se to obija o glavu jer se ispostavilo da je Vermelen transfer promašaj.

Barselona je u ovoj sezoni već nastupila u četiri različita takmičenja. Uvod su bila dva meča španskog Superkupa, zatim je počela liga u kojoj je već odigrano devet kola a kasnije i Liga šampiona u kojoj su Katalonci zabeležili maksimalne tri pobede. Tomas Vermalen nije igrao ni u jednom od tih takmičenja. Tačnije, samo je jednom, protiv Eibara u ligi, bio u konkurenciji za meč ali je presedeo na klupi. ’’Debitovao’’ je u kupu, protiv Mursije, kada je Barselona na teren poslala rezervni sastav.

Barselona je prvi favorit za titulu u Španiji ali neće se Real predati lako!

Za svaki slučaj je na klupi bio Pike, da uskoči ako bude trebalo ali je Belgijanac izdržao ceo meč. Barsa je pobedila 3:0 i za odbranu nije bilo previše problema. To je bio prvi meč Vermalena za Barselonu nakon skoro 600 dana. Ili, ako ćete preciznije 591 dan!

Tomas je prethodnu sezonu proveo na pozajmici u Romi, ali ni tamo nije sve išlo po planu. Odigrao je 12 mečeva u celoj sezoni, ukupno proveo na terenu 600 minuta i dobio crveni karton u možda i ključnom meču sezone, tokom kvalifikacija za Ligu šampiona iz kojih je rimski tim ispao.

Novo kolo La Lige i teško gostovanje za Barselonu!

Sada je ponovo u Barseloni, ekipi koja je ove sezone već odigrala 15 mečeva. On je odigrao samo jedan i pitanje je koliko će dugo biti dovoljno zdrav. Pike ima suspenziju za naredni meč u Ligi šampiona a Barselona pored njega ima samo još dva štopera, Maskerana i Umtitija.

Tomas Vermalen sa Barselonom ima potpisan ugovor do leta 2019. godine! Po tom ugovoru, on prima 55.500 evra na nedeljnom nivou! Ugovor na isti iznos ima Mark Andre Ter-Štegen, momak koji je branio na 14 ovosezonskih mečeva Barselone i čak osam puta ostane nesavladan. Vermelen vredi svaki cent?