PRIZNANJA SSOSIB Proglašeni najbolji sportisti s invaliditetom

Još jedna uspešna godina iza naših sportista sa invaliditetom (FOTO: SSOSIB)

Tradicionalno, Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda (SSOSIB), sumirao je rezultate u godini na izmaku, uz uručena priznanja.

Sportisti sa invaliditetom u 2019. su bili izuzetno aktivni na svim poljima, od rekreacije do najjačih međunarodnih takmičenja.

Najuspešnijim pojedincima i kolektivima dodeljena su priznanja, a istaknute su i organizacije koje su doprinele uspešnom radu SSOSIB-a.

U svečanoj sali Skupštine Grada, predsednik SSOSIB-a Velimir Knežević skup je nazvao praznikom sporta, istakavši da su za to su najzaslužniji takmičari.

Prisutne je u ime Grada Beograda pozdravila Sekretarka sekretarijata, Nataša Stanisavljević.

– Iz godine u godinu povećavamo sredstva koja se dotiraju nevladinim organizacijama. Za Sportski savez osoba sa inavliditetom u protekle četiri godine izdvojeno je više od deset miliona dinara. Ovo je konkretna podrška koja vam omogućava da iskažete sve potencijale, ali vam ujedno pruža takve uslove kako biste bili ono što ste danas, najbolji sportisti sa invaliditetom u našem gradu. Za ove namene smo u sledećoj godini predvideli uvećanje za 10 odsto i ovom prilikom pozivam Sportski savez osoba sa inavliditetom i druge organizacije da se prijave na naše redovne konkurse, jer to je nešto što Grad Beograd može da uradi kako biste imali sredstva i uslove da iskažete svoj maksimalni potencijal – rekla je Stanisavljević.

Istakla je da je važno da se u Beogradu izgrade sportska inkluzivna igrališta za decu, što će 2020. biti realizovano.

Događaju je prisustvovao član Gradskog veća Fadilj Eminović, kao i predstavnici Sekretarijata za sport i omladinu.

Beogradski sportisti mogu da se pohvale brojnim odličjima iz 2019, kada je međunarodna scena u pitanju.

Za najbolje među najboljima, proglašeni su Željko Dimitrijević (najbolji bacač čunja) i Danijela Daca Jovanović – žena koja je bila reprezentativka u plivanju, kao i prva žena koja je osvojila najviši planinski vrh Evrope, reprezentativka s brojnim medaljama u parabiciklizmu, vrhunska sada i u paratekvondu.

Najbolji sportski kolektiv ove godine je košarkaški klub u kolicima „Singidunum“.

OBAVEZNO POGLEDAJTE SPORT FOKUS | PRESSEK: Kokoškov je „TAJ“, Zvezda treba iskusnijeg trenera, Bogdan bira tim i cifru

SPORT ZA SVE Inkluzivna sportska manifestacija u Beogradu

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime