U Hamburgu i klinci strepe!

Dok klinci opravdano nose dres jednog od najvećih timova u Nemačkoj, seniori se grčevito bore za opstanak u Bundesligi.

Fenomenalan start mladog tima HSV-a mogao bi u potpunosti da padne u drugi plan zbog njihovih iskusnijih kolega. Dok klinci opravdano nose dres jednog od najvećih timova u Nemačkoj, seniori se grčevito bore za opstanak u Bundesligi.

Ove sezone je ta razlika izraženija nego ikada. Mladići koji nastupaju za U19 ekipu Hamburga se takmiče u četvrtoj ligi Nemačke i beleže fantastične rezultate. Na 12 odigranih mečeva ove sezone zabeležili su deset pobeda i dva nerešena ishoda uz samo pet primljenih golova.

Iako je Fite Arp sa U17 reprezentacijom na Svetskom prvenstvu, gde je kapiten i jedan od ključnih igrača, momci nastavljaju da nižu dobre rezultate. Kako sada stvari stoje, prvi su favoriti da se plasiraju u treći rang nemačkog fudbala, što bi bio ogroman uspeh za mladi tim koji na početku sezone uopšte nije imao takve ambicije.

Njihove velike snove mogu da pokvare seniori Hamburga. Ukoliko se desi da prvi tim ovog kluba ispadne iz Bundeslige u Cvajtu, po nemačkim pravilima, ovi momci neće moći da igraju u trećoj ligi. Oni bi tada ostali u rangu u kom su sada i kojim već dominiraju, iako su im ovi mečevi prvo iskustvo u seniorskom fudbalu.

Nakon završetka sezone, igra se plej-of za popunu treće nemačke lige. Ukoliko Hamburg obezbedi opstanak a ovi momci prvo mesto u svojoj ligi, gledaćemo ih u tom doigravanju. Arpa smo već videli u Bundesligi, doduše samo na minut, ali će ovaj momak svetle budućnosti svakako zaslužiti još pažnje u bundesligaškom davljeniku kad se vrati sa Svetskog prvenstva u Indiji.