Za Arsenal gol dao igrač koji nije rođen kada je Venger preuzeo klub! (VIDEO)

Arsenal je pobedio Norič 2:1 u Liga kupu, a dva gola je dao mladi Edvard Nketah. Ovaj momak je rođen 20. maja 1999. godine, a zašto je taj podatak bitan?

Zato što je ovaj mladić prvi igrač koji je dao gol za Arsenal, a koji je rođen posle dolaska Arsena Vengera u redove „Tobdžija“!

ARSENAL OSVAJA PREMIJER LIGU? POGLEDAJ KVOTU!

Legendarni „Profesor“ je kao ne toliko poznat stručnjak iz Nagoje stigao u London 1996. godine. Zvanično je na mesto menadžera postavljen avgusta 1996. godine, skoro tri godine pre rođenja Nketaha!

Mladi napadač je sinoć ušao u igru umesto Rajsa Nelsona u 85. minutu pri rezultatu 1:0 za Norič. Tridesetak sekundi kasnije Arsenal je imao korner, Frensis Kokelan je prebacio loptu u petarac protivnika, a Nketah je utrčao i sa male udaljenosti ubacio loptu u gol.

Drugi gol je takođe došao posle kornera, pošto je u 105. minutu Mohamed Elneni je centrirao, a Nketah je zakucao glavom loptu u mrežu Angusa Gana.

NAJBOLJE KVOTE, NAJBOLJE IGRE SVI MEČEVI PREMIJER LIGE!

Već je bilo slučajeva da igrači koji su rođeni malo pre dolaska Arsena Vengera daju golove za Arsenal – Aleks Ivobi ima 7 golova datih u dresu Arsenala, a rođen je nekoliko meseci pre dolaska „Profesora“ u London.

U narednim danima i mesecima očekujemo još dosta ovakvih slučajeva. Neki momci koji su rođeni posle avgusta 1996. godine počinju redovno da dobiajju šansu – videli smo ih i u Beogradu pre nekoliko dana.

Rajs Nelson i Ejnsli Mejtland Najls su redovni u sastavu kada se igraju kup takmičenja, a šanse tada povremeno dobijaju i Džo Vilok, Ben Šef, Markus MekGejn i Džoš Dasilva. U prethodnom periodu se dosta nade polagalo i u Džefa Rene-Adelejda, ali on je sada u drugom planu.

Koliko će Arsen Venger još ostati na klupi Arsenala i hoće li uspeti da afirmiše još jednu plejadu mladih igrača?